google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Беласица (Петрич) излиза единствено с мисъл за победа в днешния сблъсък с втородивизионния Литекс (Ловеч) от предварителния кръг в турнира за Купата на България.

Двубоят е на стадион “Цар Самуил” – арената, която помни някои епични битки между двата тима в предишните десетилетия, когато те се подвизаваха в елитния ешелон.

Бела влиза в мача с повишено самочувствие след съботната победа с 2:0 над Ботев (Ихтиман), извоювана при тежки метеорологични условия. Успехът позволи на тима на Саша Симонович да настигне Вихрен (Сандански) на върха в класирането на Югозападната Трета лига, като двата отбора са с равен точков актив.

“Постигнахме доста добри резултати и ще излезем с настроение,” коментира Симонович. “Няма как да кажем, че сме фаворити, но сме мотивирани и се надявам да зарадваме публиката.

“Ще се хвърлим с всички сили, защото винаги е добре да си свериш часовника с отбор от по-висок ранг. Ще опитаме да се надиграваме с добър противник, пък каквото стане. Искаме да продължим колкото се може по-напред.”

Сръбският специалист обяви, че ръководството на Беласица е задействало процедура по преместването на срещата с Пирин (Разлог) от събота за неделя с оглед на липсата на време за възстановяване след днешния двубой с Литекс.

Симонович ще бъде принуден да направи поне една корекция в тимовия си лист, тъй като Аспарух Шамкалов е наказан. За неговото място ще се избира между младока Божидар Янков и универсалния Александър Смилков, който е използван на различни позиции.

От Литекс обявиха, че ще подходят сериозно към гостуването в Петрич, въпреки че не е изключено наставникът на Оранжевите Живко Желев да даде почивка на някои от основните си играчи заради изтощителното дълго пътуване, пред което е изправен неговият отбор.

“Ще отдадем дължимото на съперника,” обаяви Желев. “Следя изявите му, откакто жребият ни събра. Беласица започна тази кампания в третия ешелон убедително, неслучайно дели първото място с Вихрен.

“Предполагам, че и срещу нас ще търси с всички сили победата. Ние ще отговорим със същото, макар че седмицата ни е изключително. Три дни след визата в Петрич ни чака гостуване в Добрич срещу Добруджа, като в този кратък отрязък трябва да изминем над 2000 километра.”