Белгия започна без проблеми пътя към Катар
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Де Бройне, Торган Азар и Лукаку донесоха успеха срещу Уелс

Белгия започна с убедителна победа 3:1 при домакинството си на Уелс световните квалификации за Мондиал 2022.

“Драконите” започнаха отлично срещата, но класата на белгийците си каза своето в развоя на срещата.

Двубоят започна неприятно за гостите, тъй като те бяха принудени да правят смяна още в 8-ата минута, когато Джо Алън получи контузия и вместо него на терена се появи Морел.

Това обаче не повлия на играта им и три минути по-късно поведоха в резултата. Страхотна атака с участието на Гарет Бейл беше завършена по блестящ начин от Хари Уилсън. Гостите размениха двойни подавания с едно докосване и това матира отбраната на “бервените дяволи”.

Домакините отговориха с удар на Тилеманс в 17-ата минута, който беше избит в корнер, а само минута по-късно перфектно центриране на Де Бройне отдясно бе засечено от Лукаку, но неточно.

Все пак Белгия изравни в 22-ата минута. Тогава Торган Азар намери Кевин Де Бройне пред наказателното поле и звездата на Манчестър Сити изстреля топката по земя с перфектен изстрел в долния ляв ъгъл на вратаря Уорд.


Шест минути по-късно скоростна атака по десния фланг завърши с фантастично центриране на Тома Мюние, който сложи топката на главаат на Торган Азар и той от вратарското поле нямаше как да сгреши за 2:1.


Второто полувреме започна с по-активна игра на “драконите”, но опитите на Даниел Джеймс и Гарет Бейл не успяха да притеснят Куртоа.

Постепенно белгия отново взе инициативата и напрежението пред вратата на гостите се покачваше с всяка минута. Най-напред Лукаку, а след това и Де Бройне не успяха да отправят точни удари.

Така се стигна до 73-ата минута, след като Белгия получи правото да изпълни дузпа за нарушение на Крис Мефъм срещу Мертенс. Зад бялата точка застана Лукаку и прати топката в мрежата за 3:1.

Така Белгия започна по отличен начин пътя си към Катар 2022, а следващата им среща е с Чехия на 27-ми март и с Беларус три дни по-късно. Уелс пък ще приеме Мексико в приятелски мач в събота, тъй като почива и след това се изправя срещу Чехия.