Бербатов: Неправилното изключване на клубове от БФС продължава
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Призовавам държавата да вземе отношение по тези неща, особено когато става въпрос за деца. Всички клубове са аматьорски клубове. Всички тези клубове апелират към нас да направим достояние това, което се случва в момента“

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов дава в момента брифинг, на която говори за възникналата ситуация в родния футбол през последните месеци и за изключването на редица аматьорски клубове от системата на футболната федерация.

„Неправилното изключване на клубове от БФС продължава. Когато се случват подобни неща, съм длъжен да съобщя тези неща. Получава се един вид чистка. Ако уронване на престижа е, желанието да свикаш Конгрес, това е диктатура. Те ни ти позволяват да упражниш правото си на глас“, стартира бившия нападател на Манчестър Юнайтед.

„Само клубове, които искат такава промяна са изключвани последните месеци тайно. Без самите клубове да знаят, да им бъде дадено право на защита, тайно“, допълни Бербатов.

Бившият голмайстор на Висшата лига каза, че е имал среща с министъра на спорта: „Имах среща с министъра на спорта и призовавам министъра на спорта да вземе отношение по този въпрос.

„Говорим за неправомерно изключване на клубове, които имат аматьори спортисти и деца. Над 3000 деца са спрени да практикуват това, което обичат, а именно футбола заради желанието на хората, които управляват футбола да запазят статуквото“, не е доволен Бербатов от ситуацията, която се получава в българския футбол.

„Призовавам държавата да вземе отношение по тези неща, особено когато става въпрос за деца. Всички клубове са аматьорски клубове. Всички тези клубове апелират към нас да направим достояние това, което се случва в момента“, призова реализатор номер 1 в историята на националния отбор.