Берое изпрати Камбуров с блестяща победа над Славия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Берое и Славия завършиха при резултат 2:0 в мач от 4-тия плейофен кръг на efbet Лигата. Мартин Камбуров откри резултата от дузпа в 12-тата минута. В 56-тата капитанът на заралии добави още един гол.

Победата е без значение за Берое. Старозагорци са на 6-тото място, без математически шансове за Лига Европа. Загубата пък може да коства на Славия евроучастие, тъй като „белите“ остават на 4-тата позиция с една точка зад Левски и ЦСКА. Всичко ще се реши в последния кръг, когато Славия приема Лудогорец. Шампионите обаче не са губили мач през кампанията и ще направят всичко възможно да завършат сезона не победени.

Димитър Димитров направи доста промени, спрямо загубата от Левски в предния кръг. Душан Перниш, Стив Фуртадо, Ахмет Туба, Иван Минчев и Ибрахима Конте отстъпиха местата си на Генадий Ганев, Георги Ангелов, Карлос Охене, Октавио и Александър Василев.

Съставите на #Берое и #Славия

Posted by Beroe on Wednesday, July 8, 2020

За Славия аут за мача е дълготрайно контузения Дарко Тасевски. В състава на „белите“, след изтърпяно наказание се завръщат Милен Гамаков и Калоян Кръстев. В нападението стартира Ивайло Димитров.

Състав на Славия за двубоя от 30-ия кръг в първенството като гост срещу Берое днес от 21:15 ч.⚽️➡️ Георги Петков,…

Posted by Slavia Sofia on Wednesday, July 8, 2020

Изненадващо домакините започнаха много по-агресивно мача и установиха сериозен териториален превес. Момчетата на Златомир Загорчич пък разчитаха основно на контраатаки.

В 10-тата минута Макута намери Фал, който се бе отскубнал зад защитата на „белите“. Нападателят овладя добре и финтира вратаря Стергиакис. Гъркът обаче го фаулира, и арбитърът отсъди 11-метров наказателен удар. С изпълнението се нагърби капитанът на Берое Мартин Камбуров и хладнокръвно откри резултата.

В 20-тата минута Александър Василев овладя една топка пред наказателното поле и стреля силно с външен фалц, но коженото кълбо облиза мрежата от външната ѝ страна.

След още няколко минути Славия се възползва от грешка на Макута и организира отлична контраатака. Йомов нахлу в пеналтерията и шутира по земя, но Ганев улови без особени проблеми.

В 36-тата минута домакините получиха право да изпълнят пряк свободен удар от удобна позиция, но шутът на Камбуров премина над вратата.

На почивката:Берое води на Славия с 1-0 след успешно реализирана дузпа на Камбуров.

Posted by Efbet Лига on Wednesday, July 8, 2020

Второто полувреме стартира с нова възможност за Берое. Макута излезе на добра позиция, но от малък ъгъл стреля в аут. Гостите отговориха с поредната контраатака, при която Ивайло Димитров навлезе в пеналтерията, но си затвори ъгъла и вратарят на Берое успя да спаси.

В 55-тата минута Мартин Камбуров отбеляза гол номер 237 в елита на България, след като овладя прекрасно на гърди в наказателното поле и без проблем матира Стергиакис от близка дистанция.

Няколко минутки по-късно Мартин Камбуров бе заменен, а при излизането си получи и жълт картон. Негов пети за сезона и нападателя ще бъде наказан за последния мач от efbet Лига с ЦСКА. Това означава, че днешният двубой бе последен за голаджията с екипа на Берое.

МАРТИИИИИИННН КАМБУРОООООВВВВ!!!!Нападателят удвои резултата срещу "Славия" и отбеляза последното си попадение със…

Posted by Beroe on Wednesday, July 8, 2020

В 75-ата минута Радi Кирилов получи на границата на наказателното поле и стреля, но топката премина покрай дясната греда на Генадий Ганев.

В последната минута Макута нахлу в наказателното поле и финтира двама бранители на Славия, след което потърси с техничен удар делечния ъгъл на Стергиакис, но топката излезе в аут.

По време на продължението Славия създаде две добри възможности, но Генадий Ганев бе безупречен.

Стартови състави:

Берое: Ганев, Мезаг, Ангелов, Стоянов, Охене, Цветков, Октавио, Василев, Фал, Макута, Камбуров;

Славия: Стергиакис, Патев, Виячки, Христов, Попадийн, Гамаков, Карабельов, Кръстев, Иванов, Йомов, Димитров;