Берое срещу Левски – сблъсък с латино привкус под Аязмото
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двата тима ще искат да затвърдят победите си от миналия кръг

Берое се изправя срещу Левски тази вечер от 19:00 ч. в Стара Загора в последния мач от 15-ия кръг на efbet Лига. Двубоят под Аязмото се очаква да бъде много интригуващ, като противопоставя десетия срещу четвъртия в класирането преди началото на кръга.

Сблъсъкът обаче ще бъде още по-любопитен и поради една причина – предимно аржентинската селекция на домакините от Берое ще се изправи срещу състава на Левски, в който ще личат имената на четирима бразилци. Петият кариока – Уелтон, е контузен и пропуска срещата, но Цунами, Дарлан, Рикардиньо и Роналдо ще бъдат на линия за срещата под Аязмото.

В групата на Берое за срещата се очаква да има цели десетима аржентинци. Към латино селекцията на заралии може да добавим Марк Севайос (Еквадор), Бруно Шмуц (Венецуела), Жорди Говеа (Еквадор) и Густаво Каскардо (Бразилия). Акцентът в състава на Берое ще падне върху аржентинците Сантиаго Годой и Енцо Ойос, като първият вкара дебютния си гол при успеха над Локо Пловдив с 2:1. Основна роля ще има и Вини Трибуле – голмайсторът на Берое. Французинът отбеляза гол и записа асистенция в миналия кръг.  С победата над “смърфовете” тимът на Берое сложи край на серия от седем поредни двубоя без успех. Тимът на Хосе Ачиари е без победа у дома в три поредни срещи, след като преди това записа три последователни победи със сухи мрежи.

Що се отнася до Левски, контузията на Уелтон е неприятен удар за отбора. Гласеният за негов заместник Ел Джемили също е извън строя. “Сините” ще разчитат на играчи като Роналди, Рикардиньо, Хосе Кордоба, Цунами и Андриан Краев да бъдат сред лидерите в срещата с Берое. Левски надви Черно море с 1:0 в миналия кръг, за да сложи край на серия от два двубоя без победа. Столичният тим доминира срещу заралии с четири победи в изминалите пет мача и предстои да видим дали ще постигне нов успех в това трудно гостуване.

Споменавайки предстоящия футболен двубой между отборите на Берое и Левски, не забравяйте, че можете да заложите на своя фаворит с регистрация на сметка в Ефбет и да усетите вълнението на играта, като се включите онлайн.