Betano с интересни коефициенти за горещата “битка за Пловдив”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Дербито на Пловдив е от 18:30 и предвещава много горещи емоции под жегата на "Филибето"

За новия сезон в efbet Лига имаше само един по-горещ и интригуващ начин да започне от това, което ни предстои днес в Пловдив. В лютата битка под горещините на втория по-големина български град на стадиона в парк “Лаута”,  ще влязат градските съперници Локомотив (Пловдив) и Ботев (Пловдив). Дербито “под тепетата” ще започне в 18:30 часа, като бе подписано споразумение между вечните съперници да няма гостуващи привърженици в срещите от редовния сезон, защото все още тече ремонт на съоръжението на “смърфовете”. Ситуацията ще бъде идентична и при идното домакинство на “канарчетата”, когато ще приемат “черно-белите” на “Колежа”.

Часове преди срещата “черно-белите” привърженици ще се съберат за шествие по “Главната” при “Джумаята” в 14:30 часа. Изминалата кампания за момчетата на Александър Томаш бе приемлива за стандартите на клуба, като финишираха на пето място в крайното подреждане, но бившият национал и момчетата му имат амбиции за по-предно класиране. Отскоро в Локомотив имат нов директор в лицето на бившия спортен журналист, заместник-изпълнителен директор на БФС и шеф в Левски Павел Колев.

В отсрещния лагер амбицията да направят драстичен скок напред през настоящата футболна година е голям, имайки предвид тотално проваления изминал сезон, когато завършиха на десето място, на цели 49 точки от шампиона Лудогорец. Това представяне на Ботев предизвика сътресения сред “жълто-черната” общност и взе главата на недолюбвания португалец Бруно Балтазар. На мястото на последния на “Колежа” акостира Станислав Генчев, който пък регистрира сезон изпълнен с противоположни емоции начело на Локомотив (София).

Betano дава предимство на домакините, като коефициента за успех на “черно-белите” е 2.46, а за триумф на “жълто-черната” част на Пловдив е 3.54. Ставката за реми на старта на първенството за двата пловдивски тима е 3.21.