Бетис иска да поднови договора на халф, желан от Барселона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Барселона ще се опита да подпише с Гуидо Родригес през януари, но Бетис ще се стреми да поднови контракта му

Според информация на испанското издание Mundo Deportivo, аржентинският халф Гуидо Родригес е обект на интерес от страна на Барселона. Каталунският гранд иска да подпише с победителя от Мондиал 2022 през януарския трансферен прозорец. Но Реал Бетис ще се опита да подпише споразумение за нов договор с 29-годишния футболист преди това.

Гуидо Родригес се утвърди като един от най-добрите полузащитници в Ла Лига, откакто се присъедини към Бетис през януари 2020 г. Аржентинският национал е важна фигура в средата на терена за Лос Вердибланкос през последните три години и половина. В допълнение, той играе на добро ниво и за националния отбор на Аржентина.

29-годишният играч беше част от отбора, който спечели Световното първенство по футбол през 2022 г. в Катар. Междувременно той e записал близо 150 мача досега за Бетис, като се е отчел със 7 гола и 3 асистенции. Прогресът на Родригес не остана незабелязан, като няколко клуба от висок ранг, включително Барселона, насочиха поглед към него.

Барселона прояви интерес към Родригес през летния трансферен прозорец. В крайна сметка те се насочиха към Ориол Ромеу като подсилване в средата на терена. Въпреки това, тъй като опитният испански халф е на 31 г., той ще бъде само краткосрочно решение за Барселона.

29-годишният Гуидо Родригес е в последната година от договора си с Реал Бетис, оставяйки клуба от Андалусия в затруднение. Затова Барселона ще се опита да го вземе на по-ниска цена през януари. Желанието на севилския клуб е Родригес да подпише нов договор до зимата, но предстои да видим дали ще се случи.