Нидерландия ще продължава възхода си срещу Република Ирландия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Лалетата" ще се стремят към трети успех в европейските квалификации

Ирландия се изправя срещу Нидерландия тази вечер, знаейки, че само победа в Дъблин ще им помогне да запазят надеждите си да стигнат до Евро 2024. Тъй като лидерът в групата Франция вече е далеч напред, “оранжевите” са единственият отбор, който ирландците могат да догонят и загуба в неделя почти сигурно би означавала, че хората на Стивън Кени няма да се отправят към Германия.

Ирландия обикновено е труден за побеждаване отбор у дома, но те влизат в този мач в лоша форма с три загуби в последните си четири мача. Слабите резултати на Ейре ги оставят на 4-то място в квалификационната група с 3 точки след 4 изиграни двубоя, докато Нидерландия има 6 пункта на второто място. Нидерладците спечелиха категорична победа с 3:0 над Гърция в последния си мач и те могат да надградят това представяне с три точки в Дъблин. Ирландия ще търси попадения в срещата, което би трябвало да даде шанс на гостите на контра. Нидерландия е отбор, който знае как да се възползва максимално от възможностите в половината на съперника и трябва да успее да вземе точки от Ирландия в неделя.

След трудното начало на сезона в Ливърпул, Коди Гакпо отбеляза вдигащ самочувствието гол при победата с 3:0 над Гърция и нападателят изглежда ще тормози защитата на Ейре в Дъблин. Нидерландия отбеляза 10 гола в изминалите си 4 двубоя, така че със силна игра в атака може да спечели тази среща.