Саутгейт: Мачът с Украйна бе добър тест
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Няма как да печелим всеки мач с 4 или 7 гола, както се случваше досега", заяви селекционерът на Англия

Перфектната серия на Англия в квалификациите за Евро 2024 бе спряна в събота, когато ‘Трите лъва” направиха реми 1:1 срещу Украйна. След мача треньорът на английския тим Гарет Саутгейт не бе притеснен от резултата във Вроцлав. Саутгейт заяви, че двубоят е бил добър тест и няма как Англия да печели с огромна разлика във всичките си мачове.

„Няма как да печелим всекид двубой с 4 или 7 гола, както се случваше досега. Това бе добър тест – играхме далеч от дома, атмосферата бе нажежена, наложи се да направим доста промени в сравнение с предния мач“, заяви наставникът на Англия след ремито срещу украинския отбор, като за първи път “Трите лъва” загубиха точки в квалификационната кампания.

„За някои хора, като Марк Гуехи например, това е първи подобен двубой с екипа на Англия, но той се представи добре. Понякога нещата не винаги се получават, особено в нападение. Наясно сме, че в тренировките правехме това, което правим винаги. Така че не става дума за различен подход към мача. Опитахме различни неща, постарахме се да създадем проблеми на опонента ни, но може би ударът на Букайо Сака, който срещна гредата, не бе достатъчно прецизен“, заяви Саутгейт за няки от играчите си.

В следващия си мач от квалификациите, Англия ще играе срещу Италия чак на 17-ти октомври. Преди това отборът има две контроли – с Шотландия на 12-ти септември и срещу Австралия на 13-ти октомври.