Без промяна: Ивет Горанова няма да защитава титлата си в Париж
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каратето окончателно отпадна от олимпийската програма

Надеждите на карате-общността за включването на спорта в програмата на летните олимпийски игри в Париж през 2024 година бяха окончателно попарени.

Битката за оставането на спорта, дебютирал на завършилите Игри в Токио, беше подета от златния медалист в категория до 67 килограма – Стивън да Коста.

Французинът таеше някаква крехка надежда, че ще съумее да убеди организаторите да включат каратето в програмата на Париж 2024, като по този начин ще има шанс да защити титлата си пред собствена публика.

Да Коста дори е получил подкрепата на френския министър на спорта, а идеята му е била каратето да влезе като един от допълнителните спортове в програмата, които в момента са четири.

От Организационния комитет на игрите обаче последва лаконично изявление, в което се казва, че нови промени няма да има.

“Програмата е окончателна и не подлежи на промени. Календарът е известен на всички и е изготвен, следвайки правилата на МОК”, се казва в комюникето на организаторите.

Оставането на каратето в олимпийската програма щеше да зарадва и България. Само преди няколко дни нашата Ивет Горанова спечели златен медал в дисциплината кумите.