google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Продажбата на билети за първите състезания в Контиолахти вече е в ход

Трите януарски старта от Световната купа по биатлон през януари ще се проведат без присъствието на зрители, решиха властите в Германия и Италия.

Ски-центърът Оберхоф е домакин на два етапа от надпреварата. Петият етап от Световната купа – между 7 и 10 януари, както и следващият кръг – между 13 и 17 януари, трябва да се състоят именно там, но в Германия обявиха, че публика няма да бъде допускана.

Идентично решение беше взето и в Италия, а това означава, че стартовете в седмия етап от Световната купа – от 21-и до 24-и януари в Антхолц също се проведат без зрители.

Очакваната с голяма интерес надпревара започва в края на месеца със стартове в Контиолахти (Финландия).

Властите в скандинавската държава също наложиха определени рестрикции във връзка с кризата с коронавируса, но на този етап присъствието на публика не е забранено.

Нещо повече, още миналата седмица организаторите на състезанията в Контиолахти започнаха продажба на билети онлайн, като най-скъпите от тях са на цена 30 евро.

Според наредбата на здравните власти във Финландия, на трибуните ще бъдат допуснати максимум 4 500 зрители, които ще трябва да спазват “адекватна дистанция помежду си”, както и да измиват ръцете си.

Първите стартове за Световната Купа ще се състоят на 28 ноември – 20 км индивидуално при мъжете и 15 км при жените. На другия ден, неделя, са спринтовете при мъжете и дамите.

Вторият тур от надпреварата (3-6 декември) също ще се състои в Контиолахти, като в него са включени спринтове (10 км при мъжете и 7.5 км при жените), преследвания (12.5 км и 10 км) и щафети (4 х 7.5 к и 4 х 6 км).