БФС потвърди: по шест мача на кръг във Втора лига през пролетта 1
1 0
Кариана, Витоша (Бистрица) и Дунав (Русе) не издържаха дори до втория полусезон

Спортно-техническата комисия на Българския футболен съюз обяви официално, че Кариана (Ерден) прекратява участието си в първенството на Втора лига.

Това пък доведе до поредния абсурд в родния професионален футбол – в кръговете от пролетния дял във втория ешелон ще се играят по шест мача, независимо че в началото на сезона състезаващите се отбори бяха 18 и трябваше да има по девет срещи.

Освен Кариана участието си прекратиха още Витоша (Бистрица) и Дунав (Русе), а това означава, че в Трета лига ще отпадне само още един тим.

Надпреварата във Втора лига се подновява на 12 февруари с двубоя между втория в класирането Пирин (Благоевград) и целещия се високо Хебър (Пазарджик).

Освен обявлението за Кариана, от БФС потвърдиха прекратяването на трудовия договор на старши треньора на Нефтохимик Викторио Павлов за неплатени заплати и служебната загуба на бургаския тим от Лудогорец II в двубоя, игран на 7 декември.

Ето и какво съобщи СТК:

СТК констатира прекратяване на трудовия договор без предизвестие за неплатени месечни възнаграждения от ПФК „Нефтохимик Бургас 1962“ на Викторио Димитров Павлов – старши треньор, считано от 27.10.2020 година.

Поради прекратяване по вина на  ПФК „Нефтохимик Бургас 1962“ на  срещата от 16-ти кръг на Втора лига, между отборите на ПФК „Лудогорец 2“ и ПФК „Нефтохимик Бургас 1962“, на основание чл. 24, ал 9 от Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС сезон 2020/2021, се присъжда служебна загуба за ПФК „Нефтохимик Бургас 1962“.

Към резултата при прекратяването на срещата 2 : 0, се прибавят три гола за ПФК „Лудогорец 2“, като крайния резултат на срещата става 5 : 0 в полза на ПФК „Лудогорец 2“.

Поради заявено напускане на Първенството на Втора лига, отбора на ФК „Кариана“ Ерден се изважда от състава на групата и на основание чл. 24, ал. 8 и във връзка с чл.24, ал. 7от Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС сезон 2020/2021,  през следващата спортно-състезателна година отбора ще може да се състезава в Четвърто ниво на българския футбол – „А“ ОФГ.

На основание чл. 24, ал. 11, буква б/ от Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС сезон 2020/2021, резултатите в играните от ФК „Кариана“ Ерден до този момент срещи се запазват,  а в срещите оставащи до края на първенството се присъжда служебна загуба при резултат от 3:0 в полза на отборите, с които следва да играе по програма.