Битката на “Яс Марина” – какво е нужно на Макс и Люис за титлата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Верстапен е с минимално предимство, заради повечето си победи през сезона

Тазгодишният сезон във Формула 1 се превърна в един от най-интригуващите от години насам. За пръв път от 2016 година битката за титлата при пилотите ще се реши в последното за сезона състезание в Абу Даби на пистата “Яс Марина”.

Двамата претенденти Макс Верстапен и Люис Хамилтън ще пристигнат в емирството с напълно равен актив от точки – по 369.5.
Битката на "Яс Марина" - какво е нужно на Макс и Люис за титлата 1
Пилотът на Ред-Бул е с леко предимство, тъй като има повече победи през сезона – девет срещу осем за Люис. Така ако и двамата пилоти завършат с равен брой точки и след Гранд при на Абу Даби, нидерландецът ще е световният шампион за 2021 година.

Затова задачата на Хамилтън на “Яс Марина” е само една – да завърши пред Верстапен.

Макс пък има възможността да oстане извън топ 10, ако и Хамилтън го направи, защото тогава никой от двамата няма да вземе точки.
Битката на "Яс Марина" - какво е нужно на Макс и Люис за титлата 2
Има и вариант, при които Хамилтън да завърши пред Макс в топ 10, но отново да изгуби титлата. Това ще се случи, ако Люис е девети и вземе две точки, а Верстапен е зад него на десета позиция, но и с най-бързата обиколка в състезанието. Тогава Верстапен ще получи 1 пункт за десетото си място и още 1 за най-бързия тур и отново ще изравни съперника си в генералното класиране, което ще му донесе и титлата.