Болоня надви Лацио и влезе в топ 6 на Серия А
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Рособлу" записаха 11-ти пореден мач без поражение във всички турнири

Болоня постигна домакинска победа с 1:0 срещу Лацио в първи мач от 11-ия кръг на Серия А. Люис Фъргюсън бе големият герой за “рособлу”, след като вкара единствения гол в срещата през второто полувреме.

Първата част на “Стадио Ренато Дал’Ара” бе равностойна, като домакините владееха малко повече топката, а римските ‘орли’ отправиха единствения точен удар. Болоня имаше два шута извън очертанията на вратата, така че нулевото реми на почивката бе закономерно.

Секунди след началото на второто полувреме Люис Фъргюсън даде аванс на домакините. Малко след това гостите от Рим искаха дузпа за нарушение срещу Тати Кастейанос, но реферът не посочи бялата точка, а и нямаше намеса на ВАР.

Лацио се затрудняваше с организирането на добри и атаки и липсваха чисти голови положения. Римските “орли” не успяха да утвърнат на съперника и си тръгнаха победени от стадион “Ренато Дал’Ара”.

След този резултат отборът на Болоня се намеси поне временно в топ 6 на класирането на Серия А. Домакините събраха 18 точки и задминаха съперника си. Лацио остана на 8-ата позиция в таблицата с актив от 16 точки.

В следващия кръг Болоня ще гостува на Фиорентина, докато Лацио има дерби с Рома на 12 ноември, а пет дни преди това играе с Фейенорд у дома в Шампионска лига.

Ако не искате да пропуснете нито един вълнуващ момент от тези страхотни футболни битки, докато сте в движение можете да изтеглите приложението бет 365 мобиле. Получавайте най-новите резултати, статистика и новини на живо, които ще ви помогнат да останете в течение.