Борусия Дортмунд поднови контракта на талантливо крило
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Джейми Байно-Гитънс обвърза бъдещето си с "жълто-черните"

Борусия Дортмунд поднови договора на 19-годишния офанзивен футболист Джейми Байно-Гитънс. Младокът подписа нов петгодишен договор с “жълто-черните” и ще остане в Дортмунд поне до юни 2028 г., ако не бъде закупен от друг клуб в следващите години.

Байно-Гитънс е горд да продължи да играе за Борусия Дортмунд. Той призна, че е имал трудни месеци, но винаги е усещал вярата и доверието на клуба. Футболистът се присъедини към германския гранд от Манчестър Сити през 2020 г.

“Горд съм, че Борусия Дортмунд ми дава възможност да подпиша такъв дългосрочен договор. Дори след последните няколко месеца, които бяха малко по-трудни за мен поради контузии, винаги съм усещал вярата и доверието на клуба. Чувствам се изключително комфортно в този тим, в този град и на този стадион”, каза Байно-Гитънс.

“Борусия винаги е бил първата ми точка за контакт, защото в продължение на много години те показват, че дават на младите играчи игрово време на най-високо ниво, ако те впечатлят с представянето си. Надявам се, че ще мога да направя следващата стъпка заедно с клуба и бих искал да помогна на отбора с голове, асистенции и упорита работа на терена”, добави крилото.

През текущия сезон футболистът има две участия в Бундеслигата, а през миналата кампания записа 15 срещи, вкарвайки 3 попадения.