Ботас се възползва от наказание на Хамилтън и спечели в Сочи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Финландският пилот на Мерцедес Валтери Ботас спечели Гран При на Русия.

Финландският пилот на Мерцедес Валтери Ботас спечели Гран При на Русия на пистата в Сочи. Това бе седма поредна победа за Мерцедес през сезон 2020 във Формула 1. За финландеца това бе девета победа във Формула 1 и втора на пистата в Сочи.

Лидерът в световния шампионат Люис Хамилтън имаше тежък ден, но все пак успя да завърши трети, а втората позиция зае Макс Верстапен.

Хамилтън получи 10-секундно наказание в хода на състезанеито за две отделни нарушения на правилата, тъй като е направил два тренировъчни старта извън обозначената зона преди старта на надпреварата.

Първата обиколка на Гран при на Русия не мина без инциденти, като Ланс Строл и Карлос Сайнц се сблъскаха и отпаднаха от надпреварата. Хамилтън удържа лидерската си позиция пред Ботас, но финландецът се възползва от 10-секундното наказание в бокса на своя съотборник и не изпусна контрола върху състезанието до края.

В даден момент Люис Хамилтън бе извън топ 10, но все пак с добро каране достигна до подиума. В днешното състезание място в зоната на точките намериха още Серхио Перес, Даниел Рикиардо, Шарл Льоклер, Естебан Окон, Даниел Квят, Пиер Гасли и Александър Албон.