Ботев (Пловдив) обърна Дунав и финишира на първо място в своята група
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Ботев (Пловдив) записа победа с 3:1 при домакинството си на Дунав в мач от 29-ия кръг на efbet Лига. “Жълто-черните” направиха пълен обрат в двубоя и регистрираха много ценен успех, с който спечелиха своята група “В” на втората осмица и ще се изправят срещу Етър на старта на баражите за 7-ото място.

Отборът на Дунав имаше първият шанс за гол в срещата, след като в 3-ата минута Ндонгала комбинира със Свилен Щерев, който отправи опасен изстрел, но Аргилашки се намеси добре и предотврати ранно попадение за гостите. Русенци обаче откриха резултата в 17-ата минута, когато Стефан Христов вкара фантастичен гол с удар по диагонала от 20-на метра. Вратарят на Ботев можеше единствено да изгледа топката и да я извади от мрежата – 0:1.

Пет минути след това ‘жълто-черните’ имаха шанс за изравнително попадение, но Вутов направи голям пропуск от добра позиция. В 27-ата минута стражът на гостите Уго Гуиеро се намеси добре при шут на Тошко Неделев. След половин час игра в Коматево, Ботев (Пловдив) изравни чрез бранителя Радослав Терзиев, който се разписа с глава след подавне на Неделев – 1:1.

В 37-ата минута вратарят на Дунав предотврати второ попадение, след като изби опасен удар на Неделев. Капитанът на Ботев (Пловдив) бе най-дейният играч на терена и не спираше да тормози отбраната на “драконите” през първото полувреме.

HT: Botev 1:1 Dunav

Posted by Botev Plovdiv on Friday, July 3, 2020

Малко след началото на втората част, Ботев пропусна добър шанс за гол чрез Алексанър Тонев. Веднага след това Филип Филипов не успя да даде аванс на “жълто-черните”. Логичното се случи в 53-ата минута, когато Неделев комбинира с Лазар Марин и защитникът разстреля вратаря на гостите с мощен шут – 2:1.

В 63-ата минута пловдивчани можеха да решат всичко в срещата, но Вутов пропусна от чиста позиция. В 68-ата минута Ботев вкара трети гол и сложи точка на спора. Добра атака на “канарчетата” завърши с голов изстрел на Антонио Вутов за 3:1.

С победата днес, отборът на Ботев изправи Арда в битката за първото място в групата, след като събра 36 точки, а тимът от Кърджали остана с 35 пункта. Дунав пък ще се бори за оцеляване като зае последната 4-та позиция в групата с 22 точки.