Ботев Пловдив вече има нов наставник, взима и нови играчи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Душан Керкез ще води "жълто-черните", заменяйки Станислав Генчев

47-годишният босненски специалист Душан Керкез е подписал договор с Ботев Пловдив, информира dsport. В неделя в Сърбия се появи информация, че бившият наставник на Чукарички поема “канарчетата”, като спекулациите отговарят на истината.

Керкез се раздели с Чукарички преди по-малко от месец, като през миналия сезон класира отбора на 3-ото място в сръбската елитна дивизия. Керкез бе начело на сръбския тим за 49 мача, записвайки впечатляващите 31 победи. Специалистът е водил и кипърския гранд АЕЛ Лимасол, където е изкарал най-дългия си престой начело на клуб.

Душан Керкез извежда и двата си предишни тима до участие в европейските клубни турнири, като обича да налага много млади футболисти, каквито има в Ботев Пловдив. Характерно за босненския специалист е това, че сменя схемите на игра спрямо опонента.

В същото време става ясно, че Ботев ще си осигури две нови попълнения – централен бранител и нападател. До момента това лято клубът взе шестима нови играчи. Предстои да видим дали “канарчетата” ще се подсилят със свободни агенти или ще платят трансферни суми за новите си попълнения. Трансферният прозорец у нас е отворен до 7 септември.