Шави: Десет от възможни дванадесет точки са добър старт
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Има нужда да подобрим нашата ефективност, но нещата постепенно се оформят", смята Шави

В неделя вечер тимът на Барселона надви Осасуна с 2:1 като гост и постигна трета победа в Ла Лига за сезона. Треньорът на каталунския гранд Шави Ернандес бе критичен към своя отбор след трудния успех в Памплона. Все пак младият специалист заяви, че десет от възможни 12 точки в началото на сезона са добър старт за отбора.

“Смятам, че не се представихме по най-добрия начин, липсваше ни търпение, но работихме като отбор и дадохме всичко от себе си. Беше нужно да вложим много от себе си, за да спечелим мача на един труден терен. Щастлив съм за отбора и доволен от взетите три точки”, каза Шави.

“Има нужда да подобрим нашата ефективност, но нещата постепенно се оформят. Противникът се представи много добре в защита, а ние трябваше да атакуваме повече, когато доминирахме, да създадем повече. 10 от възможни 12 точки са добър старт,” добави треньорът на Барселона.

Барселона записа последователни победи в Ла Лига над Осасуна, Виляреал и Кадис след нулевото реми с Хетафе на старта на сезона. След международната пауза, воденият от Шави отбор има домакинство на Бетис на 16 септември, а три дни по-късно започва участието си в Шампионска лига с мач срещу Антверп на собствен терен.