Ботев премина през Етър и е на 1/2 финален бараж за Лига Европа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Ботев (Пловдив) се наложи над Етър с резултат 1:0 в ¼ финален плейоф за участие в турнира Лига Европа. Единственото попадение отбеляза Антонио Вутов в 28-та минута.

По този начин „канарчетата“ отиват на ½ финален бараж срещу Черно море, който по-рано през деня отстрани Арда. „Моряците“ ще играят без половината си футболисти, който дадоха положителни проби за коронавирус и ще остана под карантина поне за следващите 14 дни.

Ферарио Спасов направи две промени, спрямо последния шампионатен мач на пловдивчани. Ничев и Бурбано заеха местата на Тонев и Балтанов.

Наставникът на Етър Петко Петков направи три промени, в сравнение с 11-те, който завършиха наравно с Черно море. Под рамката на вратата застана Господинов, вместо Иванов. Купенов и Лагоа пък играят на мястото на Здравко Илиев и Милчо Ангелов.

Още от първите минути Ботев наложи сериозно териториално предимство, но без да може да създаде нещо опасно пред вратата на гостите.

Все пак в 28-та минута „канарчетата“ поведоха. Джонатан Перейра открадна топката пред пеналтерията на „болярите“ и намери Вутов. Последния стреля силно с левия крак по тревата и от около 20-тина метра намери долния ляв ъгъл на вратата, пазена от Господинов.

В 41-рата Милчо Ангелов излезе на добра позиция, но ударът му бе слаб и не затрудни Янко Георгиев.

Ботев (Пловдив) – Етър 1:0 (полувреме)

Posted by Efbet Лига on Tuesday, July 7, 2020

В 56-тат минута Милчо Ангелов излезе сам срещу Янко Георгиев, но Иван Бандаловски успя да се върне на време и със страхотен шпагат да спре удара на нападателя. Няколко минутки по-късно, Кацаров опита хубав фалцов удар с левия крак, но ефективното му изпълнение не успя да намери далечния ъгъл на вратата.

В 67-тата Етър изравни, но голът бе отменен правилно заради засада. Под пресата на Ангелов, Янко Георгиев даде спорен пас за Костадин Ничев, но Боджадж успя да чукне топката към Милчо Ангелов, който от няколко метра нямаше проблем да намери мрежата на Ботев, но пък бе в нередовна позиция.

В 79-тата минута Яни Пехливанов бе изгонен за втори жълт картон, след като задържа изпреварилия го Джонатан Перейра. Отсъдения пряк свободен удар бе изпълнен от Тодор Неделев, но шутът му премина на метър от гредата.

Три минути преди края на редовното време Божидар Кацаров попречи на Неделев да изпълни бързо пряк свободен удар и бе санкциониран със втори жълт картон. Тук някаде приключи и интригата в мача, тъй като Етър нямаше сили да се противопостави с двама души по-малко.

В първата минута от добавеното време Ботев организира чудесна контра, при която Тодор Неделев намери Станислав Шопов, който проби до наказателното поле и стреля, но Господинов игра с топката и тя се отби в гредата.

Стартови състави:

Ботев (Пловдив): Георгиев, Филипов, Работов, Бандаловски, Марин, Джонатан, Ничев, Неделев, Шопов, Бурбано, Вутов

Етър (Велико Търново): Господинов, Огнянов, Кацаров, Купенов, Скерлев, Станев, Колев, Лагоа, Йорданов, Боджадж, Пехливанов.