Ботев стигна до труден успех срещу Етър на стадион “Ивайло”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Канарчетата" страдаха до последно

Отборът на Ботев (Пловдив) успя да се наложи с 1:2 над Етър (Велико Търново) след гол в последната минута на добавеното време. Така “канарчетата” успяха да нарушат лошата си серия от пет мача без победа на стадион “Ивайло”.

Ботев поведе в 67-ата минута с попадение на Ивелин Попов. Новата покупка на “канарчетата” вкара от границата на наказателното поле след не достатъчно убедителна намеса на вратаря Мартин Величков.

“Болярите” обаче не наведоха глави и бързо изравниха. Гола падна след мълниеносна контраатака по десния фланг завършена от Николай Янков, който получи прецизен пас по земя от Кольо Станев. Преди гола от Ботев имаха претенции за дузпа, но съдията прецени, че Ивелин Попов не е бил фаулиран от своя съперник.

Победното попадение за Ботев бе дело на нападателя Антоан Бароан, който в 89-ата минута се възползва от грешка на футболист пред Етър на границата на наказателното поле.

След загубата Етър остава в зоната на изпадащите. “Болярите” са 15-ти с актив от две точки. Ботев пък се изкачиха до 13-то място с пет пункта. Победата може би ще повдигне духа на “канарчетата” и ще подобри обстановката в съблекалнята, която е нажежена след като Станислав Генчев бе уволнен.