Божигол с коментар за ситуацията на Влахович в Ювентус
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Божинов е играл за Фиорентина и Ювентус, а и познава добре Влахович от периода си в Партизан

Валери Божинов, даде своето мнение по отношение на ситуацията около нападателя на „Старата госпожа“ Душан Влахович за „Гадзета дело спорт“.

Божинов, който в последно време се изявява и като футболен анализатор, изрази мнение, че на Влахович трябва да бъде дадено нужното време.

„Още като малко момче той казваше, че иска да играе за Ювентус. Беше убеден, че ще стане топ играч. Сега обаче той трябва да докаже своята истинска стойност. Какво се случва с него? Когато отидеш в голям отбор, нужно е да разбереш, че си заобиколен от шампиони. Феновете очакват дузина голове, но е ясно, че Влахович не може веднага да има същата острота като тази, която показа във Фиорентина“, заяви някогашният футболист на Ювентус.

„Също така той нямаше късмет – някои физически проблеми не му позволиха да бъде в оптимално състояние. Трябва да умее да се изправя и да намира силата в себе си да реагира. Фиорентина силно залагаше на Душан. Той беше ключовият им играч и отборът беше изграден около него, за да може останалите футболисти да го поставят в голова позиция. В Юве, разбира се, това не е така. Има редица звездни играчи и трябва да свикнеш с тях. На това ниво отделните играчи са тези, които трябва да се приспособят към тима и Милик направи точно това“, каза още той.