Брайтън и Фулъм стартираха сезона в Премиър Лийг с победи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Новакът Лутън допусна загуба в първия си мач в английския елит

Брайтън записа категоричен успех с 4:1 в домакинството си на новака Лутън Таун в среща от първия кръг на Висшата лига. “Чайките” влезнаха като огромни фаворити в двубоя и се поздравиха с очаквана победа. Лутън пък се сблъска с реалността в топ дивизията на английския футбол и е наясно, че ще има тежък сезон.

Соли Марч вкара първия гол в двубоя в 36-ата минтута. След почивката новото попълнение на домакините Жоао Педро вкара от дузпа в 71-вата минута.

Карлтън Морис ще остане завинаги в историята на Лутън, след като отбеляза първия гол за клуба в Премиър Лийг. 27-годишният нападател се разписа от дузпа в 79-ата минута.

Резервата Симон Адингра върна аванса от две попадения на Брайтън в 85-ата минута. Младият нападател Еван Фъргюсън, който влезе в игра десетина минути преди края, оформи крайния резултат 4:1 в полза на Брайтън в добавеното време.

В друг от двубоите в съботния следобед, тимът на Фулъм надви Евертън с 1:0 на “Гудисън Парк”. “Котиджърс” стигнаха до трите точки с гол на опитния нападател Боби де Кордова-Рийд. Официален дебют за Фулъм направи Раул Хименес, който бе взет от Уулвърхемптън през лятото.

Кристъл Палас пък надви новака Шефилд Юнайтед с 1:0 като гост. Одсон Едуар вкара единственото попадение в срещата в 50-ата минута. Лондонският тим тотално надигра “остриетата” и стартира успешно сезон 2023/24.