Брайтън постави рекордна за Великобритания цена на млад талант
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нападателят Евън Фъргюсън, който е следен от Тотнъм, бе оценен на 120 млн. паунда от "чайките"

Според информация на медията Goal, отборът на Тотнъм ще трябва да плати поне 120 милиона паунда или повече, за да подпише с нападателя Евън Фъргюсън от Брайтън. 18-годишният талант на “чайките” се очертава като цел на “шпорите”, които потенциално го виждат като наследник на Хари Кей.

Има слухове, че през това лято Тотнъм може да не подпише със заместник на бившия си звезен нападател. Интересът на лондонския клуб към Евън Фъргюсън обаче има смисъл. От гледна точка на профила футболист, Фъргюсън е много подобен нападател на Кейн без огромния опит на капитана на Англия. 18-годишният вундеркинд има всички качества да стане „най-добрият нападател във Висшата лига“ според треньора на Брайтън Роберто Де Дзерби.

Италианският специалист се е заел да се грижи деликатно за 18-годишния младеж и досега Фъргюсън не го разочарова. Цялостната му игра може да го накара да поеме ролята на централен нападател този сезон и това може да се случи през уикенда, когато Брайтън ще се изправи срещу Уулвс.

След като младежът подписа нов договор през април, само малцина биха очаквали Брайтън да направи огромна продажба на 18-годишния футболист това лято, като се има предвид, че те вече позволиха на Мойсес Кайседо и Алексис Мак Алистър да напуснат.

Според информациите в Англия, Тотнъм трябва да плати 120 милиона паунда или повече, за да си осигури услугите на Фъргюсън в този трансферен прозорец. Като се има предвид, че Брайтън смята, че 18-годишният играч може да има огромно бъдеще, те няма да го пуснат за по-малко 120 милиона това лято.