Бранител на Байер Леверкузен може да се озове във Висшата лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Пиеро Инкапие мечтае за трансфер на Острова

Два клуба от Висшата лига следят защитника на Байер Леверкузен Пиеро Инкапие, съобщава журналистът Бен Якобс. Еквадореца би приел предложение от Англия, ако такова пристигне въпреки, че наскоро преподписа с Леверкузен до 2027 година.

Един от мистериозните клубове, който може би се интересува от Инкапие е Арсенал. Стилът на еквадореца приляга на този на “артилеристите” и Микел Артета се нуждае от нови бранители, тъй като Юриен Тимбер се контузи тежко, а Такехиро Томиясу е спряган за изходящ трансфер.

Друг отбор, който се нуждае от бранител е Манчестър Юнайтед, които се опитват да заменят Хари Магуайър. За момента обаче няма информация, която да свързва Инкапие с трансфер на “Олд Трафорд”.

Дори и обаче някой клуб да има Инкапие в списъка си, той едва ли ще успее да го привлече през този трансферен прозорец. Причините за това са две. Първата е, че еквадореца ще струва много скъпо, заради дългия договор, който подписа и безспорните си качества. Втората е свързана с настоящия му клуб Байер Леверкузен. “Аспирините” едва ли ще се съгласят да се разделят с толкова ценен футболист в края на август без да имат готов заместник.

Въпреки това обаче ситуацията с Инкапие не бива да бъде подценявана и си заслужава да бъде следена.