Бранител се разбра с Манчестър Сити за нов договор
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нейтън Аке ще преподпише с "гражданите"

Ръководството на Манчестър Сити се е разбрало с представителите на централния бранител на тима Нейтън Аке за нов договор, съобщава Фабрицио Романо. Сегашният договор на нидерландецa изтича през 2025 година, но “гражданите” искат да подсигурят неговото оставане в тима с нова дългосрочна сделка.

Аке е смятан за важна част от проекта, който Пеп Гуардиола продължава да гради на “Етихад”. Той изпитваше трудности при пристигането си от тима на Борнемут през 2020 година и често бе оставян на резервната скамейка в началото. Впоследствие обаче той се установи в тима и доказа, че “гражданите” не са сбъркали с това, че дадоха малко над 45 милиона на “черешките”.

Предимството на Аке е, че той може да играе на няколко позиции. Той се представя отлично като ляв бек и централен защитник, но може да играе и отдясно на отбраната. Друго негово  качество, което е ценено изключително високо от Пеп Гуардиола е способността му да играе добре с топка в краката. Аке рядко може да бъде притеснен от висока преса и умело се справя с нея чрез дрибъл или прецизно подаване към съотборник.