Хендерсън се отказа от Ливърпул, но не и от националния отбор
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Англичанинът няма намерение да прекратява международната си кариера

Най-новата покупка на Ал Етифак – Джордан Хендерсън е взел решение да продължи да играе за националния отбор на Англия въпреки трансфера си в Саудитска Арабия, съобщава Мат Лоу. Полузащитникът дори е провел разговори с националния селекционер Гарет Саутгейт преди да осъществи трансфера си, за да изясни намеренията си.

Хендерсън взе решение да напусне Ливърпул след 12 години вярна служба. Той записа 492 мача с червената фланелка, в които отбеляза 39 гола и даде 47 асистенции. Той също спечели 8 трофея, един от които има специално място както в неговото сърце, така и в това на всички фенове на Ливърпул. Става въпрос за титлата във Висшата лига, която мърсисайдци спечелиха през 2020 година.

Макар желанието на Хендерсън обаче да продължи в националния отбор, той едва ли ще бъде използан толкова често от Саутгейт колкото досега. Причината за това е, че той вече е на 33 години и през последните сезони не показваше кой знае колко добра игра, а в състава на Англия има доста млади играчи, които чакат своя шанс. Въпреки това обаче не трябва да отписваме шансовете на Хендерсън да играе отново с бялата фланелка, тъй като Гарет Саутгейт е известен с изненадващите си решения.