Бразилия с убедителен старт на квалификациите за Мондиал 2026
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Неймар стана голмайстор номер 1 на националния отбор, вкарвайки две попадения срещу Боливия

Отборът на Бразилия стартира с категрична победа в квалификациите за Мондиал 2026, след като разби с 5:1 тима на Боливия. Неймар отбеляза две попадения в срещата и записа историческо постижение, след като вече е номер 1 в голмайсторската класация на националния отбор за всички времена.

Преди този двубой Неймар и Пеле имаха по равен брой попадения за Бразилия – по 76. С двата гола във вратата на Боливия, бившата звезда на ПСЖ вече има 78 гола на сметката си и надали някой скоро ще го надмине.

Бразилия започна силно двубоя срещу Боливия, който играеше изцяло в своята половина. Родриго вкара първия гол в мача в 24-ата минута, като при резултат 1:0 завърши първото полувреме.

След подновяването на играта отборът на Бразилия се развихри. Рафиня се разписа за 2:0 в 47-ата минута, а малко по-късно Родриго (53′) вкара за втори път в двубоя. До края на мачадве попадения вкара Неймар (61′, 90′ + 3′), като Виктор Аберго се рзаписа в 78-ата минута за почетния гол на гостите.

В следващия си двубой от квалификационната кампания тимът на Бразилия гостува на Перу на 13-ти септември, докато Боливия ще посрещне Аржентина на 12-ти от 23:00 ч. наше време.