На рождения си ден: Бруно Фернандеш доближи Португалия до Евро 2024
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Еврпейските шампиони от 2016 г. с пет поредна победа в квалификациите

Португалия спечели гостуването си на Словакия с резултат 1:0 в квалификационна среща за Евро 2024 от група J. Единственото попадения в двубоя вкара Бруно Фернандеш, който днес на 8 септември навърши 29 години. За халфа на Манестър Юнайтед това бе трети гол в квалификационната кампания.

Успехът в тазвечершния двубой бе пети пореден за Португалия в квалификациите за Евро 2024. Селекцията на Роберто Мартинес заема първо място в група J с актив от 15 точки – на пет пред Словакия и Люксембург, който изненадващо е в битка за първите две позиции в класирането. Днес селекцията на Люксембург срази Исландия с 3:1 у дома. Исландците останаха само с 3 точки на предпоследното пето място в таблицата.

Мартинес заложи на Кристиано Роналдо, Рафа Леао и Витиня в предни позиции срещу Словакия. Роналдо не направи много силен двубой, като получи жълт картон в 62-рата минута.

“Селесао” стигна до победата с гола на Фернандеш в 43-ата минута, като Бернардо Силва му асистира. Като цяло португалският тим бе по-активен и създаде повече положения, така че заслужено спечели трите точки.

В друг мач от квалификациите тази вечер, Турция изненадващо не победи Армения у дома. Двубоят от група D завърши наравно 1:1. В тази група Хърватия разгроми Латвия с 5:0 на собствен терен и се изкачи на второто място в подреждането.