Спалети: Имаме 30 играчи на разположение и ние вярваме на всички тях
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"За първи път имам президент, който ми осигурява всички играчи, които искам", заяви новият селекционер на Италия

Селекционерът на Италия Лучано Спалети говори пред Rai преди визитата на Северна Македония. Той коментира отсъствията на Пелегрини и Киеза в навечерието на дебюта му като селекционер на Италия.

„Отсъствията не променят нищо, нищо не се променя. Имаме 30 играчи на разположение и ние вярваме на всички тях, има и други. Тогава за първи път имам президент, който ми дава всички, които исках, никога не съм имал такъв президент”, заяви бившият треньор на Наполи.

“Имаме всичко необходимо, за да играем добър футбол. Трябва да сме организирани, ние работихме много върху това в Коверчано. В рамките на правилната организация съществува фактът, че се оставя място за креативността и въображението на играча, защото те никога не трябва да бъдат затворени”, продължи треньорът на Италия.

“Въображението на силния футболист, който вижда минаващи линии, които всички останали не могат да възприемат, става фундаментално за него, за да може да върви ръка за ръка с тази организация, която човек трябва да има. Трябва да знаете как да разчитате моментите от мача, защото ще има моменти, в които те ще владеят топката и ние ще бъдем принудени да бъдем в нашето поле”, каза още Спалети.