Бразилски медии величаят вратар на ЦСКА
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Стражът на ЦСКА Густаво Бусато впечатли родната си Бразилия със стабилните си изяви по българските терени. Медиите от южноамериканската страна „Лансе“ и „Тера“ отразиха стабилните изяви на вратаря у нас. Бусато е допуснал само пет попадения в efbet Лигата и само един в турнира за Купата на България. Освен това ЦСКА е спечелил 72% от срещите, в който бразилецът е бил титуляр.

Густаво Бусато започна настоящата кампания като резерва, но само след няколко мача замени титуляра Витаутас Черниаускас и със стабилните си игри запази мястото си.

Бразилски медии величаят вратар на ЦСКА 1

„Вратарят бързо се утвърди като един от основните футболисти на ЦСКА“ – се съобщава в „Лансе“. Бусато записа името си и сред рекордьорите в родното първенство, след като направи 9 поредни сухи мрежи и записа 890 минути, без допуснат гол във вратата си.

За стража и отборът му предстой първото тежко изпитание, след продължителното прекъсване породено от коронавируса, а именно гостуване в Пловдив на Ботев в първи полуфинален мач от турнира на Купата на страната.

През миналия сезон двата отбора се срещнаха на същия етап от турнира. Тогава „канарчетата“ отстраниха „армейците“ с двама човека по-малко насред „Българска армия“. Очаква се от първата минута да започне сънародника на Бусато – Евандро, който измъкна отбора от резил в съботния мач срещу Витоша (Бистрица).