Брентфорд е на крачка от привличане на талант от Ередивизи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Йохан Бакайоко може да се озове във Висшата лига

Ръководството на Брентфорд е изпратило оферта до ПСВ за таланта Йохан Бакайоко, съобщава Фабрицио Романо. Предложението е на стойност 40 милиона евро и съдържа бонуси, както и клауза, която гарантира част, че част от приходите от следващ трансфер на футболиста ще бъдат изпратени към ПСВ. Очаква се финалните детайли да бъдат уговорени в следващите дни, след което Бакайоко да премине медицински прегледи и да бъде официално представен на феновете.

Бакайоко е едно от новите открития на ПСВ. 20-годишното крило остави много добри впечатления през миналия сезон, който му беше дебютен в професионалния футбол. Преди това той е играл за академиите на Клуб Брюж и Андерлехт в своята родина Белгия, както и за отборите до 17, до 19 и до 21 години на ПСВ.

Той допринесе за трофеите на ПСВ през миналия сезон със 7 гола и 5 асистенции, които регистрира в 31 мача. Макар тези цифри да не изглеждат впечатляващи на пръв поглед, те са доста добри за дебютен сезон в професионалния футбол и то в престижно първенство като нидерландското.