Челси надигра Лестър и се класира за 1/2 на ФА Къп
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Челси победи Лестър с 1:0 в четвърт-финален мач от турнира за Купата на Англия. Домакините поведоха в 63-тата минута, след като Рос Баркли засече хубаво подаване на Уилиан.

Така лондончани се класират за полуфиналната фаза, където вече са Манчестър Юнайтед и Арсенал. По-късно днес ще се определи и последния полуфиналист, във сблъсъка между Нюкасъл и Манчестър Сити. Веднага след мача, ще бъде изтеглен и жребият за следващата фаза на надпреварата.

Лестър никога не е побеждавал Челси в мач за купата на Англия. Наставникът на “лисиците” Брендън Роджърс няма победа над “сините” от Лондон във вече 15 мача. Иначе, и двата отбора правят солиден сезон във Висшата лига, където се намират на 3-то и 4-то място и най-вероятно ще успеят да си осигурят място в следващото издание на Шампионската лига.

Наставникът на „лисиците“ Брендън Роджърс е направил четири промени, спрямо титулярната единадесеторка, която игра с Бърнли през седмицата. Денис Прает, Юри Тилеманс, Айосе Перес и Харви Барнс се появяват на местата на Менди, Грей, Ихеаначо и Мадисън.

Франк Лампард пък е направил цели 6 промени, спрямо впечатляващата победа над Манчестър Сити. На вратата застава Кабайеро, а Зума, Емерсон, Джеймс, Гилмор и Ейбрахам са другите свежи лица в състава на „сините“.

Лестър стартира по-добре мача и създаде няколко опасни атаки, в които Кабайеро се справи и не допусна гол. Най-значимата проява на аржентинския страж дойде в 20-тата минута, когато той отрази много опасен удар на Тилеманс.

Челси отговори с хубав шут на Пулишич, но Шмайхел успя да отрази топката с върха на пръстите си. Това бе и най-опасната ситуация за първото полувреме.

Малко преди почивката Джейми Варди се измъкна зад гърба на отбраната на Челси и шутира по диагонала, но не успя да уцели вратата.

В 57-тата Варди отбеляза с отличен удар с левия крак, но попадението бе правилно отменено заради засада.

В 63-тата домакините поведоха. Топката достигна до Уилиан на дясното крило, бразилецът центрира и Рос Баркли, от трудна позиция, с крак засече топката в мрежата на Каспер Шмайхел.

В 86-тата Марк Албрайтън центрира отдясно, Кабайеро увисна под топката, на Азпиликуета успя да избие топката, точно пред погледа на Союнчу.

В последните минути Лестър натисна, но по-опасните ситуации идваха при контраатаките на Челси. При една такава, в 89-тата минута, Рос Баркли нанесе много силен удар, но Шмайхел спаси интригата в срещата.

В добавеното време опасен удар на Ндиди премина на не повече от половин метър от вратата на Кабайеро.

Стартови състави:

Лестър: Шмайхел, Джъстин, Еванс, Союнчу, Чилуел, Ндиди, Прает, Тилеманс, Перес, Барнс, Варди;

Челси: Кабайеро, Джеймс, Рюдигер, Зума, Емерсон, Канта, Гилмор, Вилиан, Маунт, Пулишич, Ейбрахам;