Черен ден за родния футбол – изгубихме Георги Димитров – Джеки
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Легендата на българския футбол загуби битката с рака на 62 години

Легендата на българския футбол Георги Димитров-Джеки е напуснал този свят днес, на 62-годишна възраст. Легендарният капитан на националния ни отбор и емблема на ЦСКА се бори дълго с коварното заболяване рак на дебелото черво, но в крайна сметка не успя да се справи с тежката болест.

“Борбата продължава постоянно”, сподели откровено Джеки пред “България Днес” през ноември месец миналата година, когато беше в Сент Етиен на лечение. “Във Франция съм поне до Нова година. Възстановяването върви добре. Всичко зависи от скенерите и от това какво ще кажат докторите през декември. Какво да правим, няма начин, трябва да се борим”, каза още великият български футболист.

Разходите по операцията и част от лечението му пък бяха поети от Българския футболен съюз, а по-рано през годината бившият му съотборник и приятел Пламен Марков поде кампания за събиране на средства за лечението на Димитров.

След продължително боледуване днес ни напусна един от най-великите футболисти в българската история Георги Димитров – Джеки.

Сбогом, капитане!

Поклон пред светлата ти памет! 🙏

#ЛегендитеНеУмират

Posted by Team Bulgaria on Saturday, May 8, 2021

Между 1978 г. и 1988 г. Димитров записва 77 мача със 7 гола за националния отбор. Участник на световното първенство в Мексико’86, където е капитан на България. С ЦСКА е 4 пъти шампион на България и два пъти носител на купата.
Футболист №1 на България за 1985 г. След края на кариерата си бе и треньор в Кюстендил, Перник и Дупница.

Целият екип на 7Sport.net изказва искрените си съболезнования на близките и семейството на Георги Димитров!