Черно море надви с лекота обезверен Ботев Пловдив на “Тича”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Моряците" спечелиха с 3:1, "канарчетата" играха втората част в намален състав

Черно море записа победа с 3:1 над Ботев Пловдив в първи мач от плейофната фаза. Варненци поведоха с 2:0, след което гостите върнаха едно попадение чрез голмайстора си Атанас Илиев, но „моряците“ бързо върнаха преднината си с гол на Зе Гомеш. В 41-ата Филип Филипов бе изгонен и това до голяма степен реши всичко в мача. След успеха Черно море поведе с 6 точки на осмия Царско село, който днес от 19:45 играе с Левски. „Канарчетата“ остават на 10-ото място с 24 точки и нямат дори теоретичен шанс да се борят за седмото място.

Тимът на Илиан Илиев си осигури комфортна преднина от два гола срещу Ботев Пловдив още след 5 минути игра. В 3-ата Родриго опита подаване в наказателното поле, при което топката се отби в Марио Младеновски и влетя в мрежата на „жълто-черните“. Две по-късно Филип Филипов задържа в наказателното поле Родриго, за което реферът отсъди дузпа и даде жълт картон на играча на Ботев. Родриго бе точен от бялата точка и варненци поведоха с 2:0.

След четвърт час игра Васил Панайотов опита изненадващ далечен удар, но Аргилашки внимаваше и успя да избие в корнер.

В 25-ата минута Влатко Дробаров успя да пресече подаване за Атанас Илиев, след което топката пое Стефан Станчев, но след негово подхлъзване нападателят на Ботев с мощен шут в горния ляв ъгъл прониза мрежата на домакините – 1:2.

В 36-ата Родриго центрира отдясно, Зе Гомеш изпревари Филипов и отново върна преднината от два гола на „моряците“.

Ситуацията за „жълто-черните“ се влоши в 41-ата минута, когато Филипов получи втори жълт картон и Ботев остана в намален състав.

Първи шанс да се разпише след почивката имаше Пабло Гарсия в 62-ата, но не успя да засече центриране на Родриго Вилела отляво.

Шест по-късно Атанас Илиев овладя в наказателното поле на Черно море с гръб към вратата, след което съумя през бранител да нанесе удар, но вратарят изби, а наблизо нямаше играч на гостите, който да направи добавка.

В 75-ата Атанас Илиев получи контузия и се наложи да бъде заменен минута по-късно.

Младеновски опита силен изстрел извън пеналта в 80-ата, но не му достигна точност.

Двата отбора размениха атаки в оставащите минути, но без да се стигне до нов гол.