Черноморец Бургас продължи възхода си с успех над Добруджа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Акулите" победиха още един от силните отбори във Втора лига

Черноморец Бургас постигна минимална победа с 1:0 над Добруджа на стадион “Лазур”. Победният гол за “акулите” реализира Венцислав Славов в началните минути на двубоя.

Така бургазлии записаха нова страхотна победа. Преди седмица те надвиха лидера Септември София, а сега сразиха и друг от фаворитите в лигата. С този успех Черноморец прогресира до 6-ото място в класирането на Втора лига с актив от 13 точки, докато Добружда остана с 12 пункта и е на 8-ата позиция.

“Сините” поведоха в резултата още в 3-ата минута, нанасяйки ранен удар по съперника. След центриране топката попадна във Венци Славов, който с прецизен удар прониза Аргилашки за 1:0.

Добруджа отговори с опасен шут на Стиялн Николов, като вратарят на домакините Диммитър Тодоров се намеси добре. Малко след това Живко Петков от домакините отправи изстрел от пряк свободен удар. До почивката резултатът не се промени и “акулите” имаха аванс на полувремето.

Добруджа натискаше съперника след подновяването на играта. Преслав Йорданов и Адриан Димитров направиха пропуски за гостите. Вратарят на Черноморец Димитър Тодоров също блестеше с изявите си и направи ключови спасявания. Така победата остана за Черноморец, който има само едно поражение от началото на кампанията.

След паузата за национални отбори отборът на Черноморец ще срещне Струмска Слава, а след това има двубой срещу Монтана на “Огоста”.