Царско село удържа устрема на Септември и остава в Първа лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Царско село победи Септември (София) с 2:0 във втория мач бараж за оставане/влизане в българската efbet Лига. Първото попадение в двубоя реализира Георги Минчев в 19-тата. В последната минута Симеон Мечев уби интригата с втори гол във вратата на Валентин Галев.

По този начин Царско село става последният отбор, който ще участва в следващото издание на Първа лига. През вчерашния ден отборът на Монтана надигра Дунав във първия бараж за попълване на първенството и си спечели правото да се състезава в групата на „майсторите“. Утре предстои и последният мач от сезон 2019/2020 в българското първенство между Славия и Ботев (Пловдив), който трябва да определи 4-тия български отбор, който ще ни представя в европейските клубни турнира.

За „царете“ това ще бъде втори пореден сезон в елита. Клубът е създаден през 2015-та и много бързо си проправи път до най-добрите. През настоящата кампания Царско село направи доста добри мачове и въпреки, че през зимата се раздели с доста играчи, с идването на новия треньор Любослав Пенев ще има амбиции да се представи още по добре през следващия сезон.

Септември не бяха играли в официален двубой от 4 месеца, тъй като БФС взе решение да прекрати изцяло сезонът във Втора лига. Отборът остана леко ощетен, защото завърши на второ място в подреждането, на три точки от ЦСКА 1948, но и с мач по-малко. Съставът на столичани е пълен с играчи, които имат сериозни визитки в Първа лига, и под ръководството на Милен Радуканов, тимът със сигурност ще гони промоция през следващия сезон.

ОФИЦИАЛНО: Мачът Царско село – Септември ще се играе на стадион "Българска армия" в събота, 18 юли от 20:00 часа

Posted by ФК Царско село / FC Tsarsko selo on Wednesday, July 15, 2020

Първата опасна ситуация в мача дойде в 13-тата минута, когато Румен Гьонов центрира към Мирослав Будинов. Нападателя нанесе удар с глава, но топката премина доста далеч от вратата.

Септември отвърна с центриране от свободен удар на Боби Галчев, което намери Владимир Николов, само че таранът не успя да нанесе достатъчно качествен удар.

В 19-тата минута Царско село откри резултата. Андерсон Кордейро проби от ляво и центрира към Георги Минчев, който от въздуха прати топката във вратата на Валентин Галев. Стражът игра с топката, но определено можеше и да се намеси по-добре.

След още 9 „царете“ можеха да вкарат още един гол. Георги Минчев се възползва от катастрофална грешка в отбраната на Септември и върна назад към Миро Будинов, който обаче не уцели вратата, въпреки че бе на много удобна позиция.

В 32-рата отново Кордейро успя да пробие по лявото крило и да центрира към наказателното поле, където Будинов и Минчев не успяха да засекат топката.

Край на първото полувреме! 🇧🇬Царско село е на едно полувреме от елита, след като води на почивката с 1:0 на Септември след попадение на Георги Минчев.

Posted by Efbet Лига on Saturday, July 18, 2020

През втората част момчетата на Милен Радуканов започнаха доста по-активно, в преследване на изравнителното попадение. В 54-тата минута Велко Батрович шутира от границата на пеналтерията, само че топката мина доста над вратата. Няколко минути по-късно, пак бившия играч на Етър опита удар, този път от фал, но отново не успя да уцели врата, пазена от Джони Пласид.

В 61-рата Септември пропиля нова добра възможност. Румен Сандев центрира към наказателното поле, където Влади Николов не съумя да прати топката в мрежата.

През следващите няколко минути Септември бе по настапателния отбор, а Велко Патрович най-опасния играч на терена. Хърватинът опита още два удара от дистанция, но отново не намери целта.

Царско село пък разчиташе основно на контраатаки и при една от тях в 80-тата минута Мечев проби по лявото крило и подаде към Уесли Ната, който стреля във вратаря.

В 84-тата Симеон Мечев нанесе прекрасен удар към горния ляв ъгъл, но Галев се разтегна и атрактивно успя да избие топката в корнер.

В добавеното време Симеон Мечев тотално уби интригата, след като отбеляза с прекрасен удар от 22-23 метра.

Стартови състави:

Царско село: Пласид, Марков, Георгиев, Мечев, Ната, Минчев, Даскалов, Гьонов, Лопез, Будинов, Кордейро;

Септември (София): Галев, Башлиев, Попев, Сандев, Иванов, Галчев, Чандъров, Тилев, Николов, Русев, Батрович;