ЦСКА и Ботев не успяха да “счупят” нулите на “Армията” (ВИДЕО)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
В мача паднаха цели три греди, а след равенството "канарчетата" вече официално са на бараж за Европа!

Отборите на ЦСКА и Ботев Пловдив не успяха да излъчат победител в мача помежду си от предпоследния кръг в Първа лига, завършвайки наравно 0:0.

С днешното равенство “армейците” вече имат в актива си 57 точки и остават на второто място във временното класиране, докато “канарчетата” се изкачиха до третата позиция и са с 50 пункта.

Така възпитаниците на Азрудин Валентич си осигуриха участие в баража със седмия в подреждането за последната европейска квота за предстоящия сезон.

ЦСКА и Ботев не успяха да "счупят" нулите на "Армията" (ВИДЕО) 1

“Червените” влязоха по-добре в срещата и още във 2-ата минута Георги Йомов шутира над вратата на Ботев, а няколко минути по-късно крилото на ЦСКА нацели напречната греда от добра позиция.

В 15-ата минута Тодор Неделев от фланга предостави добро подаване по земя към включилия се на границата на наказателното поле Реда Рабей, който стреля от движение, но Димитър Евтимов предотврати опасността.

7 минути по-късно Феде Варела чукна кълбото към Жорди Кайседо, а еквадорският нападател на домакините отправи коварен изстрел, който премина на сантиметри от левия страничен стълб на „жълто-черните“.

В самия край на първата част Карло Мухар отне топката в центъра на терена и я предостави на Жорди Кайседо, който напредна и стреля с десния крак, но Ханкич плонжира и изби.

ЦСКА и Ботев не успяха да "счупят" нулите на "Армията" (ВИДЕО) 2

В 58-ата минута се откри добра възможност за тима на Ботев Пловдив, но изстрелът на Тодор Неделев от пряк свободен удар се спря в “червената” стена пред Евтимов.

Възпитаниците на Алън Пардю можеха да поведат в резултата в 60-ата минута, но ударът с глава на Маурисио Гарсес след ъглов удар срещна за втори път гредата.

В 81-ата минута Иван Турицов опита късмета си с удар от далечно разстояние, който обаче излезе в аут.

Три минути преди края на редовното време се стигна до трета греда, която този път бе на сметката на гостите, които видяха как Току уцели дясната греда след добър пробив и удар с левия крак.

Снимки: startphoto.bg