ЦСКА и Лудогорец не се победиха в страхотен мач
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

ЦСКА и Лудогорец завършиха при резултат 1:1 в най-интересния двубой от 3-тия кръг на плейофната фаза от efbet Лигата. Али Соу даде преднина на “армейците” в 62-рата минута. Само 9 минути по-късно Дан Битон изравни, след брилянтно изпълнение на пряк свободен удар. “Червените” нацелиха три греди, но в крайна сметка за пореден път не успяха да победят разградските “орли”.

Точкатата помага на ЦСКА да се изравни на 2-рото място с Левски, на една повече от Славия. Лудогорец пък продължава да преследва рекорда на “армейците” от 36 поредни шампионатни мача без загуба.

Новият старши треньор на „армейците“ Стамен Белчев направи доста промени, спрямо загубения финал за Купата на България. В защита се завръща Пламен Гълъбов, а кадровата криза в халфовата линия, принуди хасковлията да заложи на двойка опорни полузащитници Тиаго и Жеферсон. В атака си партнираха Али Соу и Ахмед Ахмедов, а по крилата оперираха Кери и Евандро.

Стартов състав 👊#Lineups #CSKAvsLudogorets #CSKASofia

Posted by CSKA Sofia FC on Sunday, July 5, 2020

Павел Върба пък заложи на интересен вариант в атаката на тима, тъй като Кешерю е аут до края на сезона. Нападението на разградчани води Марвис Чибота, активно подпомаган от Жоржиньо, Вандерсон и намиращия се в прекрасна форма Каули Оливейра.

⚽ Стартов състав на Лудогорец срещу ЦСКА✔️ Направете вашите прогнози до началото на мача на…

Posted by PFC Ludogorets 1945 on Sunday, July 5, 2020

Първата опасност дойде в 4-тата минута, когато Ахмедов шутира от границата на пеналтерията, но ударът му не улучи вратата. След още една минута, домакините стигнаха до страхотен шанс. Евандро центрира отляво за Соу. Гамбиецът изпревари Григоре и нанесе удар с глава, но топката се отби в страничния стълб.

В 9-тата „червените“ стигнаха до още един добър шанс. Хубава атака на ЦСКА завърши с центриране към Евандро, но ударът на бразилеца от около 5 метра рикошира в Сисиньо и излезе в корнер. При изпълнението на ъгловия удар Гълъбов игра с глава, Али Соу отклони леко топката, но тя премина на сантиметри от вратата, пазена от Владислав Стоянов.

Лудогорец отговори със силен удар на Недялков, но Бусато бе добре пласиран и успя да избие.

След още две минути гостите стигнаха до гол. След хубава комбинация, Каули навлезе в наказателното поле и намери забравения Чибота, който необезпокоявано реализира. Голът обаче бе отменен заради засада, но повтореният показаха, че Петър Занев покриваше Чибота.

В 20-тата минута Антон Недялков подаде към Чибота, а той стреля мигновено, но Бусато се справи добре.

Три минути преди края на първата част Недялков отправи много силен удар от около 22-23 метра, но Бусато пак се намеси качествено.

Край на първата част между ЦСКА и Лудогорец!⚽Двата тима се оттеглят на почивката при нулево равенство, но въпреки…

Posted by Efbet Лига on Sunday, July 5, 2020

В 53-тата ЦСКА имаше сериозни претенции за дузпа, след като Анисе настъпи Ахмедов в наказателното поле, само че арбитърът Никола Попов реши, че нападателят е симулирал и му показа жълт картон.

След още четири минути марков удар от дистанция на Тиаго Родригес бе спрян единствено от горната греда на Стоянов.

В 60-тата Сисиньо проби отдясно и центрира в наказателното поле, където Жоржиньо отигра с глава, но ударът му мина покрай гредата на Бусато.

В 62-рата минута ЦСКА откри резултата. Тиаго намери Али Соу, който овладя прекрасно топката и с хубав удар разстреля Владислав Стоянов.

Дан Битон възстанови равенството в 71-рата със стрхотен удар от фал.

В 78-тата минута Али Соу се пребори за топката, навлезе в наказателното поле и от малък ъгъл едва не счупи страничната греда на вратата, пазена от Владислав Стоянов. Трета греда за ЦСКА.

5 минути по-късно ЦСКА отне в центъра, топката достигна до Тиаго на дясното крило. Португалецът центрира меко, но Влади Стоянов боксира топката точно пред погледа на останевия сам Евандро.

Стартови състави:

ЦСКА: Бусато, Турицов, Гълъбов, Занев, Жеферсон, Мазику, Кери, Тиаго, Соу, Ахмедов, Евандро;

Лудогорец: Стоянов, Сисиньо, Терзиев, Григоре, Недялков, Анисе, Баджи, Жоржиньо, Каули, Вандерсон, Чибота;