Славия и ЦСКА не се победиха и завързаха интригата за Европа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Славия и ЦСКА завърших при резултат 0:0 в мач от 28-ия кръг на efbet Лигата. Въпреки двете нули на таблото, двубоят не бе никак скучен, като и двата тима създадоха по няколко опасни положения за гол. Все пак равенството изглежда като най-логичния резултат, с оглед показаното на терена.

Резултатът не променя с нищо класирането в efbet Лигата. ЦСКА остава на 2-ра позиция, с 52 пункта. Третото място разделят Локомотив (Пловдив) и Левски с по 50, но и с мач по-малко, а Славия вече е само на една точка от тях.

Милош Крушчич заложи на доста промени, продиктувани от предстоящия финал за Купата на България срещу Локомотив Пловдив. Евандро и Греъм Кери са оставени на пейката, тъй като са застрашени от наказание, ако получат жълт картон. Извън групата за мача са Валентин Антов и Кристиян Малинов. Последният изтърпява наказание заради натрупани картони.

Златомир Загорчич заложи на всичко най-добро, като за „белите“ стартира и Филип Кръстев, който подписа със Манчестър Сити през седмицата. Капитанът на отбора Галин Иванов пък бе награден от ръководството преди началото на срещата, тъй като това е неговият мач номер 200 за Славия.

Галин Иванов с мач номер 200 с екипа на ''белите''! 👏⚪⚫

Posted by Efbet Лига on Saturday, June 27, 2020

В първите минути гостите от ЦСКА наложиха сериозен натиск и доста лесно достигаха до сериозни опасности. В 7-тата минута, удар на Али Соу от 15-тина метра премина на няколко сантиметра от дясната греда на Стергиакис. Няколко минути по-късно, от същата дистанция, Белтраме шутира, но гръцкия страж на Славия се намеси инстинктивно и изби в ъглов удар.

Няколко минутки по-късно удар на Али Соу от около 10-тина метра бе умело блокиран със страхотен шпагат от Емил Виачки.

Към средата на полувремето Славия изравни играта и на свой ред стигна до няколко добри положения. Първо Петър Патев за малко да изненада Бусато, след като при опита му да центрира, топката попадна много коварно точно под гредата на бразилския вратар, който обаче внимаваше и успя да избие.

Последваха добри шансове за Георги Йомов, който проби в наказателното поле, но Гълъбов се върна навреме и не му позволи да стреля, изчиствайки в корнер. След който се получи разбъркване, което позволи на Кирилов да стреля, но след получилия се рикошет, топката попадна право във Бусато

Малко след това Галин Иванов излезе на страхотна стрелкова позиция, но вместо да бие, реши да връща топката назад и защитата на „червените“ изчисти.

В самия край на полувремето Али Соу е пребори с Виачки, нахлу в наказателното поле и стреля, но от много малък ъгъл, а Стергиакис без проблем изби с крак.

На почивката:Славия 0-0 ЦСКА

Posted by Efbet Лига on Saturday, June 27, 2020

В 52-рата минута Белтраме изведе чудесно Рубен Пинто, който се оказа очи в очи с Стергиакис, само че ударът му мина покрай вратата.

Домакините отговориха с хубав фалцов шут на Кирилов, но топката премина над вратата, пазена от Бусато.

В 61-рата Тиаго намери много добре топката от движение и стреля точно от около 30 метра, но Стергиакис успя да спаси. В следващата минута, португалецът опита още два удара отдалеч, но и двата му опита бяха блокирани от футболист в “бяло”.

В 74-тата Йомов изведе Кирилов, но Бусато излезе навреме и успя да спаси. В следващата атака отново Йомов, този път от крилото, намери Ради Кирилов, който стреля със задна ножица, но ударът му срещна гредата.

10 минути по-късно Кери опита опасен удар от дистанция, но Стергиакис отново бе добре позициониран и изкара топката над гредата.

В първата минута на продължението, Греъм Кери центрира от дясно, Али Соу изпревари бранител на Славия и стреля с глава, но ударът му мина на сантиметри от напречната греда.

Стартови състави:

Славия: Стергиакис, Патев, Виячки, Христов, Попадийн, Йомов, Иванов, Карабельов, Кръстев, Кирилов, Чунчуков

ЦСКА: Бусато, Турицов, Гълъбов, Занев, Мазику, Пинто, Тиаго, Белтраме, Джеси, Рафаел, Соу