Даниил Медведев спечели финалите на АТП за най-големия си успех
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Доминик Тийм загуби финала на турнира за втора поредна година

Даниил Медведев постигна най-големия успех в кариерата си, след като спечели титлата на заключителния Мастърс в Лондон. Руснакът победи Доминик Тийм с 2:1 сета (4:6, 7:6, 6:4) във финалния мач на тенис сезона 2020.

Световният номер 4 в света – Медведев, стигна до финалния мач, след като победи Александър Зверев, Новак Джокович и Диего Шварцман в груповата фаза, всички в два сета, а след това на 1/2-финалите се справи с Рафаел Надал в три сета. В днешния двубой с Тийм руснакът направи пълен обрат, за да се позрави с титлата на финалите на ATP.

Първи сет

Двубоят стартира със сервис гейм на Медведев, в който световният номер 4 нямаше проблеми и откри резултата в своя полза. Вторият гейм на двубоя предложи невероятни обрати, като Доминик Тийм трябаше да спасява две точки за пробив. Австриецът се справи със задачата и спечели подаването си, за да изравни геймовете – 1:1.

След това двамата тенисисти спечелиха сервисите си, за да се стигне до 2:2. В петия гейм световният номер 3 от Австрия направи решаващия пробив в света. Той изоставаше с 40:0, но направи пълен обрат и реализира първата си точка за пробив в гейма, за да поведе с 3:2. В следващите геймове Медведев и Тийм бяха солидни на сервис, като печелеха подаванията си в крайна сметка пробивът на Тийм в петия гейм бе достатъчен, за да спечели сета с 6:4.

Втори сет

В началото на втория сет двамата тенисисти не допуснаха изненади в сервис геймовете, като първите по-драматични моменти бяха в петия гейм. Даниил Медведев обаче успя да спаси точка за пробив, след коеот пропусна няколко гейм бола, но в крайна сметка спечели подаването си за 3:2.

Световният номер 3 не даде точка на съперника си в следващия гейм и бързо изравни за 3:3. В седмия гейм на втория сет Доминик Тийм пропусна невероятен шанс за пробив на втори сервис на съперника. След това австриецът имаше нов шанс, но Медведев направи ас и неутралзира възможността. В крайна сметка Медведев се пребори за гейма и поведе с 4:3.

Осмият гейм се оказа много труден за сервиращия Тийм. Австриецът трябваше да спасява точка за пробив, но все пак успя да се измъкне и да изравни геймовете – 4:4. В следващите четири гейма пробиви нямаше и по този начин сетът се реши в тайбрек. Доминик Тийм поведе с 2:0 точки, но след това не успя да спечели нито една и Медвдев спечели сета след 7:2 точки в тайбрека в своя полза.

Трети сет

До петия гейм в третия сет нямаше пробиви, като Медведев беше по-добрият играч и пропусна три шанса да спечели подаването на съперника в третия гейм. В гейм номер пет руснакът направи важна крачка към титлата, след като проби подаването на съперника. Даниил Медведев се нуждаеше от три точки за пробив в гейма, за да стигне до така ценния проби, за да поведе с 3:2.

В следващите геймове сервиращите нямаха проблеми и печелеха подаванията си, което естествено бе по вкуса на Медведев. В десетия гейм при резултат 5:4 за Даниил, руснакът сервираше за титлата. Медведев стигна до първия си мач бол след ретур в аут на Тийм. Със страхотен сервис Даниил Медведев реализира първата си шампионска точка и спечели най-голямата титла в своята кариера.