Дания излъга Финландия и оглави група Н
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червеният динамит" стигна до много ценен успех в Хелзинки

Дания постигна минимална победа с 1:0 в гостуването си на Финландия в среща от шестия кръг на група Н в квалификациите за Евро 2024. Единственият гол в двубоя отбеляза Пиер-Емил Хьойберг в заключителните минути на двубоя в Хелзинки.

С този успех отборът на Дания излезе начело в групата с актив от 13 точки, докато Финландия остана втора с 12 пункта. Битката за първите две позиции ще бъде интересна до края, тъй като Казахстан е трети с 12 точки в актива.

“Червеният динамит” тотално надигра Финландия и стигна до заслужена победа. Така датчаните за втори път надвиха този съперник, след като спечелиха с 3:1 у дома на 23 март.

В 49-ата минута на двубоя Кристиан Ериксен пропусна първата по-добра възможност за датчаните. В 75-ата минута Кристиан Норгаард също не успя да се разпише за гостите.

Все пак в 86-ата минута гостуващият тим стигна до победен гол. Йоаким Меле намери Хьойберг, който отбеляза за 0:1 с прецизен шут.

В следващия си двубой в европейските квалификации тимът на Дания приема Казахстан, докато на Финландия предстои среща със Словения в Любляна.