И Черна гора победи България, Десподов пропусна дузпа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
С човек по-малко черногорците надвиха националните ни с гол в края

Черна гора надви България с резултат 2:1 на Градския стадион в Подгорица в квалификация за Европейското първенство от група G. Стефан Савич и Стеван Йоветич отбелязаха попаденията за домакините, докато за “лъвовете” се разписа Преслав Боруков, отбелязвайки първия си гол с националната фланелка. В средата на второто полувреме Кирил Десподов пропусна дузпа за България, а Черна гора игра над 30 минути с човек по-малко заради червения картон на Игор Вучич.

След това поражение отборът на България остана с 2 точки и заема 5-ото място в класирането в група G, докато Черна гора вече е на 2-ото място с 8 пункта в своя актив – на една пред третия Сърбия.

Първият шанс за попадение в срещата бе за домакините, като Кръстович стреля покрай вратата на “трикольорите”. България отговори в 19-ата минута с удар на Лукас Петков, но вратарят на Черна гора Милан Миятович се намеси рутинно.

В 43-ата минута Марио Бакич пропусна чудесна възможност за домакините. При ситуацията домакините поискаха и дузпа, но главният съдия остана безмълвен.

Черна гора поведе в резултата в добавеното време на първото полувреме. Жарко Томашевич засече с глава центриране от корнер, като Иван Дюлгеров успя да избие, но Стефан Савич направи добавка и отбеляза за 1:0.

В 59-ата минута Игор Вучич извърши нарушение срещу Спас Делев в пеналта на домакините и “лъвовете” получиха дузпа. Футболистът на Черна гора пък бе изгонен. 11-метровият наказателен удар обаче бе пропуснат от Кирил Десподов, след като Милан Миятович се намеси отлично.

В 79-ата минута България стигна до изравнителен гол. Спас Делев отправи опасен удар, който срещна гредата, а топката попадна в Преслав Боруков и нападателят се разписа за 1:1.

В добавеното време Делев центрира към Боруков в наказателното поле, който върна с глава назад за Ивайло Чочев, но халфът не успя да нанесе добър удар по топката.

В последните секунди Черна гора стигна до победен гол. Резервата Стеван Йоветич засече с глава и прати топката във вратата на Дюлгеров за 2:1, като така остави “трикольорите” с празни ръце.