Свързват Юрген Клоп с Германия, неговото решение изглежда ясно
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Не мога просто да напусна Ливърпул сега и да кажа, че ще поема Германия", заяви Клоп

Германия уволни мениджъра Ханзи Флик, след като лошата форма на Световното първенство продължи и през новата година, а треньорът на Ливърпул Юрген Клоп беше свързван с ролята преди време. Предишните му коментари за поста предполагат, че той няма да поеме Бундестима след уволнението на Флик.

Флик изведе Германия до Световното първенство през 2022 г., но успя да напусне шокиращо рано турнира в Катар. Домакинската загуба с 1:4 от Япония се оказа решаваща за уволнението на бившия наставник на Байерн Мюнхен, който регистрира три последователни поражения в контролите тази година.

Наследникът на Флик в Байерн – Юлиан Нагелсман, е сред тези, които ще бъдат свързвани с вече овакантения пост, след като самият той беше уволнен от Байерн миналия сезон. Бившият треньорът на Айнтрахт Франкфурт Оливър Гласнер е друг претендент, докато Клоп преди време обеща да спази договора си с Ливърпул.

„Работата на национален селекционер е и ще бъде голяма чест – няма спор за това“, каза Клоп пред Sky в Германия през лятото. „Проблемът, който стои на пътя на цялата работа, е моята лоялност. Не мога просто да напусна Ливърпул сега и да кажа, че ще поема Германия. Ако трябва да направя това в даден момент, тогава аз трябва да съм на разположение, а в момента не съм. Нося отговорност към клуба”, заяви Клоп.

“По принцип това е интересна работа. Но все още не знам дали ще правя нещо съвсем различно, след като напусна Ливърпул. Искам да запазя възможностите си отворени”, каза треньорът на Ливърпул през лятото.