Де Бур вярва, че Блинд ще е готов за игра на Евро 2020
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Медицинският щаб на "лалетата" също дава уверения за възстановяването на бранителя

Медицинският щаб на националния отбор на Нидерландия е дал гаранции, че бранителят Дейли Блинд ще бъде възстановен и напълно готов за европейското първенство, започващо следващия месец, съобщи селекционерът на Лалетата Франк де Бур.

Вчера той обяви своя предварителен състав от 34 футболисти, като 31-годишният защитник, който е син на легендата на Аякс и бивш съотборник на Де Бур – Дани Блинд, попадна в него, независимо че не е играл от два месеца.

По време на световната квалификация с Гибрартар през март Блинд-младши получи контузии в коляното и глезена си, които наложиха операция заради скъсани връзки на глезена.

Де Бур смята, че Блинд би бил много важен за Нидерландия на Евро 2020, имайки предвид отсъствието на другия ключов защитник – Върджил ван Дайк.

“Надявам се, че Дейли прави всичко, което лекарите му предписват,” поясни Де Бур. “Но и самият той е положително настроен, че ще бъде готов за турнира. Просто ще видим само кога ще се върне на терена.

“Специално за Върджил съм тъжен, защото той така и никога не е играл на голямо първенство. Бих искал да усети колко е различно усещането да си със страната си на голям форум. Но Европейското е прекалено скоро за него. Надявам се, че ще се класираме за Световното в Катар и там вече ще играе.”

Нидерландия е в Група С на Евро 2020 заедно с отборите на Украйна, Австрия и Северна Македония, като и трите си мача “лалетата” ще изиграят на “Йохан Кройф Арена” в Амстердам.