Де Бур обяви предварителния състав на “лалетата” за Евро 2020
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Райън Бабел изненадващо е аут, Юриен Тимбер и Коди Гакпо с първи повиквателни

Селекционерът на нидерландския национален тим Франк де Бур обяви предварителен състав от 34 футболисти за предстоящото европейско първенство това лято.

Лалетата са в Група C заедно с отборите на Украйна, Австрия и Северна Македония, като и трите си мача те ще изиграят на “Йохан Кройф Арена” в Амстердам.

Окончателният тимов лист за Евро 2020 ще бъде намален до 26 играчи в края на месеца.

Както вече беше ясно бранителят на Ливърпул Върджил ван Дайк няма да бъде на разположение за финалите, но днес Де Бур обяви, че е друг играч на мърсисайдци – силно играещият за Галатасарай Райън Бабел, не намира място в състава.

С първи повиквателни се сдобиха 22-годишният нападател на ПСВ Айндховен Коди Гакпо и 19-годишният бранител на Аякс Юриен Тимбър. Двамата оставиха отлични впечатления с играта си през пролетния полусезон на нидерландското първенство.

След дълго отсъствие в селецията на “лалетата” се завръща нападателят на английския Астън Вила – Ануар Ел Гази, а освен това Де Бур е решил да повика и бранителят на италианския Рома Рик Карсдорп.

Друг защитник – Дейли Блинд, получи сериозна травма на коляното през март, също е в състава, въпреки че до днес не е доказал, че е възвърнал предишната си форма.

Повиквателни получиха също 38-годишният страж Маартен Стекеленбург. Други двама вратари в групата са също достатъчно опитните Тим Крул (Норич, Англия) и Яспер Силесен (Валенсия).