Ден 2 на Евро 2024: Програма и прогнози за мачовете днес
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Сблъсъкът Испания - Хърватия приковава вниманието във втория ден на Европейското първенство

Днес е вторият ден на Европейското първенство по футбол в Германия. Вчера станахме свидетели на откриващия мач, в който Германия не прояви милост към Шотландия и спечели с 5:1. Във втория ден на Евро 2024 програмата предлага 3 мача, като двубоите стартират от 16:00 ч.

Програма с мачовете днес:

16:00 ч.: Унгария – Швейцария (Кьолн)

19:00 ч.: Испания – Хърватия (Берлин)

22:00 ч.: Италия – Албания (Дортмунд)

Очаквания и прогнози за ден 2 на Евро 2024:

Евро 2024 програма за днес предлага интригуващи срещи. В първия мач за деня Швейцария влиза като фаворит срещу Унгария. Унгарският отбор направи няколко много силни представяния срещу големи отбори в последните 2-3 години. Отборът е в добра форма с 4 победи и 1 равенство в последните пет мача. Унгарският тим е вкарал гол в последните си 12 срещи и това е забележително, така че е вероятно да отбележи и срещу Швейцария. Швейцарският състав пък е изпълнен с класни играчи в средата на терена и в атака, така че също би трябвало да намери мрежата.

Група В на Евро 2024 започва с голям мач между Испания и Хърватия. Мнозина очакват с по-голям интере срещата между испанци и италианци в тази група, но още първият мач може да предложи голямо зрелище. 3-кратният европейски шампион Испания е в ролята на фаворит. Млади играчи като Педри, Гави, Ламин Ямал и Нико Уилямс се очаква да блестят на терена. Хърватия пък има много опит в средата на терена и класа в лицето на Лука Модрич и Матео Ковачич. Предвиждаме голямо тактическо надлъгване в срещата на “Олимпиащадион” в Берлин и под 2.5 гола.

Италианският отбор ще преследва задължителен успех над Албания на старта на Евро 2024. Подмладеният отбор на Лучано Спалети не трябва да подценява съперника, който за втори път участва на европейски финали. Италия има доста потенциал в атака, но липсата на опит може да изиграе лоша шега на Скуадрата. Албания е корав съперник, воден от бразилския селекционер Силвиньо, но все пак очакваме да бъде надхитрен от Италия и адзурите да потеглят с победа.