Дерменджиев: Не ми налагат кой да викам, не бих си плюл на името
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Българският футбол не е на добро ниво, трябва да обърнем внимание на школите, на подрастващите", заяви селекционерът

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Георги Дерменджиев заяви в интервю, че не трябва да се отправят толкова много критики към „трикольорите“, които дават всичко от себе си. Според специалиста трябва да се обърне сериозно внимание на школите и подрастващите, тъй като нивото в родния футбол не е добро. “Българският футбол не е на добро ниво, но и ние не трябва да го хулим толкова. Очаквахме мача с Унгария от много време и имаше много големи очаквания. Аз бях наясно, че ако не спечелим двубоя ще ни бъде много трудно в другите две срещи. Футболът вече е много сериозна наука. За да се направи една подготовка трябват много специализирани и комплексни знания. Ние много изостанахме в това отношение. Трябва да обърнем внимание на школите, на подрастващите. Знам какви са възможностите на играчите и съм убеден, че дават всичко от себе си”.

Дерменджиев обяви също така, че не фаворизира играчи от бившия си клуб Лудогорец. Специалистът добави, че се радва от класирането на ЦСКА в Лига Европа, което ще донесе опит на играчите и ще помогне и на националния отбор. “Аз и екипът ми наблюдаваме около 30 играчи. Трябва обаче да се съобразяваме с моментното състояние на българския футбол. Как някой да ми налага кого да викам в отбор? Това означава да плюя на репутацията си. Играчите на Лудогорец не ги фаворизирам. Това са хора, които са играли срещу Реал Мадрид, ПСЖ и други топотбори в Европа и имат рутина. Сега се радвам, че ЦСКА влезе в групите на Лига Европа защото българските футболисти в тима ще натрупат опит и ще могат да помогнат на националния отбор”.

“Притеснява ме реалността. Излизането от това състояние е трудно и трябва много работа. Ние от много време само говорим. Хората, които го коментират дори нямат необходимите знания да го направят. Трудно е да се каже кой трябва да управлява българския футбол. Не мога да кажа кой как се е справял, като шеф на БФС. Знам, че не трябва да се правят компромиси”, каза селекционерът на България по темата за предстоящия Конгрес на БФС.

“Играта се получава от качеството на футболистите. Ние имаме 3-4 човека, който играят извън България. Имаме много грешни трансфери на млади играчи – отиват играят по долните дивизия в Италия, примерно, и после се връщат у нас. Всеки собственик има свои виждания и стратегия за клуба си – дали ще разчита на българи или чужденци. Моят договор е много ясен, знае се докога е. Аз продължавам да изпълнявам своите функции”, добави Дерменджиев пред бтв.