Дешан: “Ще бъде добре Мбапе да намери ефективността си с нас”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ще говоря с Килиан. Той преминава през период, в който не е попадал често. Дали е несръчен? Не знам. Това, което преживя това лято, натежа. Той също има право да има период, в който не е толкова добър. Той има роля в отбора на Франция

Селекционерът на националния отбор на Франция по футбол Дидие Дешан се надява звездата на тима Килиан Мбапе да възвърне ефективността си пред гола точно в мачовете на Франция.

“Ще говоря с Килиан. Той преминава през период, в който не е попадал често. Дали е несръчен? Не знам. Това, което преживя това лято, натежа. Той също има право да има период, в който не е толкова добър. Той има роля в отбора на Франция. Ще бъде добре да възвърне ефикасността си с нас”, каза треньорът на пресконференцията си.

“Тодибо изигра срещу Германия първия си мач за националния отбор. Той знае, че направи грешка тогава. Но се научава повече от международните мачове. Той има потенциала да бъде на високо ниво. Няма да хвърлям камъни по него, той бързо реагира и прогресира бързо с Ница”, каза Дешан за защитника Жан-Клер Тодибо.

“Много съм тъжен за Погба. Много неща му се струпаха на главата в последно време. Ситуацията е сложна, той трябва да се защитава. Но ще бъде много дълга процедура. Аз съм в контакт с Пол, подкрепям го в неговите трудности. Не знам колко време ще отнеме. Не мога да кажа нищо за бъдещето му в отбора на Франция”, добави специалистът.

“Мало Густо е много млад играч. Вече го гледах в Лион, а сега при по-голяма конкуренция в Челси. Бърз е, има интересен профил. Избирам играчи, които смятам за интересни. Жонатан Клос може да играе отдясно, но и отляво. Двамата са различни от Бенжамен Павар и Жюл Кунде. Те са типични крайни защитници, а такива няма много”, каза още Дидие Дешан.