Десислава Стоянова с положителен тест за COVID-19
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Стоянова и партньорът и - Димитър Герджиков, са под карантина до 5 декември

Българската биатлонистка Десислава Стоянова е дала положителна проба при направен тест за коронавирус, съобщи Международният съюз по биатлон (IBU).

В петък Стоянова се присъедини към българските национали в Контиолахти, където се провеждат първите стартове за Световната купа. Десислава стартира подготовката си за сезона в по-късен етап, като задачата й сега бе да помогне на женския ни състав в щафетата при преследване на олимпийски квоти за Пекин 2022.

Преди време българската е прекарала корона вирус, симптомите са отшумели, но сега пробата й от вчера във Финландия повторно е индикирала наличие на вируса.

“Преди да отпътува от България Десислава премина нов тест и той бе отрицателен,” коментира президентът на българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска.

“В това отношение Българската федерация по биатлон е спазила стриктно разпоредбите, но ето че в Контиолахти тестът й отново се оказва положителен.”

Стоянова е поставена под карантина от IBU и финландските власти до 5 декември. Под карантина за една седмица е поставен и Димитър Герджиков, което ще го възпрепятства от участие в днешния спринт за Световната купа.

Стоянова и Герджиков отдавна живеят на семейни начала и имат дете, като по време на състезания и лагери винаги са настанени в една стая.